Om Calltech Sverige AB

Calltech Sverige AB startade 2018 och ingår i koncernen Niutech Group. Företaget är verksamt inom digital infrastruktur där vi levererar internetlösningar av olika slag, och konsulttjänster. Vi är specialister inom fiberbyggnationer, mobiltelefoni och konsulttjänster. Bolagets ledning och anställda har mångårig erfarenhet av fiberbranschen och spjutspetsen var Telias förlängda arm mot en mängd olika kommuner, företag och slutkunder. Vi har byggt tusentals portar i Telias FTTH utrullning där vi även var en Skanova entreprenör. 

Calltech har nu ingått avtal med flera olika kommuner, först ut var Hällefors kommun där vi ska hjälpa kommunen att uppfylla målet ”digital kommun” och jobba mot regeringens 100 procents mål. Vi erbjuder kommunerna en hybridlösning där vi bygger fiber blandat med FWA som exempelvis nya 5G master eller radiolänk lösningar.

Vi är verksamma över hela landet med hjälp av våra rutinerade underentreprenörer. Vårt nyrenoverade huvudkontor återfinns i centrala Norrköping i gamla Yllefabriken ett stenkast från Motala ström. Vi är även verksamma i Stockholm och i Karlstad.

Calltech erbjuder spetskompetens inom digital infrastruktur. Vi erbjuder allt från projektledning, nätdesign, blåsning och svetsning till slutdokumentation, service och support.

Bidrag från EU

Calltech Sverige AB har blivit beviljade stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling till projekten Tångeråsa, Tavlan,  Kärvingeborn Älgviken och Västra Sörälgen. Calltech ska bygga fiberbaserat bredbandsnät på landsbygden. Tångeråsa är ett  område på landsbygden i Lekebergs kommun. Tavlan är ett landsbygdsprojekt i Karlskoga kommun. Projekten Kärvingeborn Älgviken och Västra Sörälgen är landsbygdsprojekt i Hällefors kommun.

vi ingår i koncernen

Niutech Group AB